Головна » 2018 » Февраль » 6 » Пам'ятай про Крути!
16:25
Пам'ятай про Крути!

   29 січня 2018 року минає 100 років з  того часу, коли під залізничною станцією  Крути полягло 300 молодих борців за волю        України.

   Історія, яку не вивчають належним чином,  зазвичай повторюється. Як і 100 років тому  ми змушені знову відстоювати свою  незалежність. Той самий хижий ворог плюндрує українську землю.

Але Україна вистоїть, допоки будуть патріоти, які в часи смертельної небезпеки стануть на захист її кордонів. 100 років тому це були юні хлопці, учні старших класів київських гімназій та студенти університету Св. Володимира. Вони без вагань виступили проти шеститисячної "московської орди" і стали символом нескореного духу нашої нації.

Героїчна і трагічна загибель трьохсот студентів і досі підносить лави патріотів, а Гімн України, який колись перед розстрілом заспівав галичанин Григорій Піпський, сьогодні підхопили герої Небесної Сотні та бійці, що захищають українську незалежність на Сході України.

Фоміна Олена Вікторівна провела історичний урок для старшокласників, присвячений героям Крут. Вона нагадала присутнім про трагічні події 100-річної давнини. Школярі переглянули фільм із циклу «Нескорені. Григорій Піпський».

 

 

 

Переглядів: 246 | Додав: teacher | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar